poza 1 concept de viata

STILUL DE VIATA, O ADUNARE DE TIPARE

Toti avem un stil de viata. Este al nostru si ne defineste. Este rezultatul celor 7 ani de acasa, al celor 12+ ani de scoala, al interactiunilor nesfarsite cu societatea si mediul în care traim. Este un cumul de modele, experiente, obiceiuri, tipare mostenite sau dobandite, convingeri constientizate sau nu. Stilul de viata este direct proportional cu anii pe care îi avem, cu oamenii cu care am interactionat si cu experientele care ne-au traversat existenta.

PUTEM AFIRMA CA DUCEM UN STIL DE VIATA SANATOS?

Nu întotdeauna…

Definiti de contextul în care am crescut si ne-am dezvoltat, de oamenii care ne-au inoculat valori si modele, de sistemul care ne-a introdus conceptii si adevaruri absolute si mai ales absorbiti în vartejul stresului cotidian, ne lasam purtati de valul stilului nostru de viata… De multe ori fara sa constientizam de unde vine sau unde ne duce… În secolul vitezei si al informatiei fara limita, suntem bombardati cu milioane de “adevaruri” despre stiluri sanatoase de viata si stiluri de viata sanatoasa, despre asa da si asa nu, despre cum sa sau cum sa nu, despre asa da si asa nu…

Dar noi suntem unici. Suntem fiinte cu o chimie unica si fizica personalizata, iar stilul de viata care ni se potriveste nu poate fi unul pe sistem “copy-paste”. Nu poate fi decat unic. Personalizat. Adaptat noua.
Exista un stil de viata care ne defineste, exista în consecinta un stil de viata care ni se potriveste. Asa cum datele introduse în aplicatia STIL DE VIATA sunt diferite, la fel sunt si iesirile procesate. De aceea nu ne putem defini stilul de viata sanatos dupa ureche… Poate dupa vorba, dupa port mai degraba. Si astfel apare o întrebare pertinenta…

Cum ALEG stilul sanatos de viata pentru MINE?

poza 2 concept de viataEi bine, STILUL DE VIATA se poate eva­lua, se poate scrie, se poate actualiza permanent. Dar nu superficial… E un proces de analiza interioara si exterioara a factorilor care ne definesc, a ceea ce respiram, digeram, gandim si traim în viata de zi cu zi. Vorbim de stilul de viata care ni se potriveste.

Vorbim de stilul de viata care ne reprezinta. Nu de liste de stereotipuri care se potrivesc majoritatii… E drept ca exista niste studii stiintifice pe baza carora ne putem trasa niste principii si obiective, dar stilul de viata care ne aduce calitate si implicit sanatate este unul personalizat. Nu putem împrumuta din stilul de viata al vecinului, colegului de birou sau sefului. Nici macar al prietenei cele mai bune. Nici macar al vedetei preferate. Pentru ca stilul de viata este individualizat, personalizat, unicat! Stilul de viata ne reprezinta 100%.

EXPERTIZA SI CREATIVITATE

Una dintre definitiile care expun creativ realitatea unui stil de viata sanatos suna cam asa: Stilul de viata sanatos înseamna sa ne coloram modul de a trai dar si modul de gandire cu nuante constructive, pozitive, calitative. În culori care definesc “sanatosul” fiecaruia dintre noi.

În definitiv, STILUL DE VIATA sanatos este unul obtinut printr-o alegere permanent constienta, bazata pe realitatea pe care o consumam zilnic.

Cu alte cuvinte sa renuntam constient prin alegere, informare, educare, autoeducare la obice­iurile automate, nesanatoase, nega­tive si sa le înlocuim cu obiceiuri bune, sanatoase pentru noi si cei din jurul nostru.

Stilul de viata este prin natura lui flexibil, maleabil, adaptabil, perfectibil… În fiecare an, în fiecare zi, în fiecare moment… Este o chestiune de alegere constienta si determinata care necesita sustinere avizata, expertiza si capacitate de integrare plus o doza de creativitate.

De aceea am conceput pentru clientii nostri conceptul Perform Lifestyle. Un concept dedicat stilului de viata sanatos. Un concept care te învata sa te bucuri de viata în contextul vietii tale. Un concept aplicabil exclusiv ­ individual care pune accentul pe calitatea vietii pe termen lung prin preventie, nutritie, miscare, alegere constienta, perseverenta si determinare. Un concept garantat 100% prin identificarea si promovarea unui set de alegeri care sa îti defineasca sanatos stilul de viata în jurul caruia gravitezi. Si care sa îti serveasca tie, draga Client, ca un ma­nual personalizat de Lifestyle, ca o biblie personala a Sanatatii si Calitatii vietii tale.

Perform Lifestyle

Un concept care te defineste 100%.

Suntem fiinte libere prin definitie si nu ne place sa primim constrangeri sau sugestii limitative de vreun fel nici macar atunci cand acestea sunt de fapt precursorii unei sanatati “à la longue”. Nici încorsetarea într-o rutina a unui program strict, desi benefic pentru viitorul nostru nu ne suna prea bine de cele mai multe ori… Exista însa date certificate care arata ca regularitatea si rigurozitatea unor actiuni integrate în stilul nostru de viata sunt importante, ca adoptarea unui program strict adaptat necesitatilor noastre o perioada de timp îl transforma în obicei si devine astfel motorul unei sanatati echilibrate pe termen lung.

poza 4 concept de viata

NUTRITIA SI MISCAREA, INGREDIENTELE CHEIE

Ani întregi de studii ale expertilor în cali­tatea vietii si nenumarate cercetari stiin­tifice în domeniul medicinii preventive au ­demonstrat ca nutritia si miscarea sunt rotitele cheie în functionalitatea si eficienta de durata a unui stil de viata sanatos. Cu ele începem atunci cand vrem sa punem accentul cuvenit pe abordarea unui stil de viata echilibrat si sanatos. Ambele genereaza efecte pozitive daca sunt corect directionate si e nevoie de determinare, resurse, timp si expertiza avizata pentru a obtine rezultate.

Programele personalizate de Nutritie si Miscare nu vin la pachet cu o solutie miraculoasa peste noapte. Dar vin în schimb la pachet cu solutii garantate. Si cu rabdare, aceste programe intra în rutina zilnica, devenind astfel obisnuinte. Si abia atunci vorbim despre un stil de viata sanatos. Despre echilibru si wellbeing. Cand, pas cu pas, vechile obiceiuri haotice si ­stereotipuri comportamentale sunt în­locuite cu obiceiuri sanatoase care aduc calitate vietii noastre de zi cu zi.

poza 4 concept de viata garantat 100

Pachetele de Lifestyle special concepute sunt solutia optima pentru clientii care au înteles ca stilul de viata sanatos poate fi identificat si implementat în echipa, ca urmare a unui parteneriat între client si profesionistul care îi valideaza alegerile. Este un proces analitic în urma caruia rezulta un set de reguli scrise si nescrise care pot parea usor de adoptat dar greu de pastrat daca nu ai un mentor calificat alaturi. Pentru ca stilul de viata nu se copiaza si nici nu se scrie dupa ureche. Si nici nu ne nastem cu el. Ci îl învatam. Si îl perfectam.

Stilul de viata sanatos nu este un scop, ci mai degraba un drum. E important cu cine alegem sa mergem alaturi.

Write a comment:

*

Your email address will not be published.